X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים אורז לבן אחד אחד


כנראה שאין דבר שקל יותר להכין מאשר אורז לבן, אבל ישנן טעויות נפוצות אשר כל טבח חובב מתחיל איתן. אז איך להכין אורז לבן בצורה הטובה ביותר? 

אורז ככל הנראה הצמח הנפוץ ביותר בעולם מאחר והוא משמש מרכיב עיקרי בתזונתם של כחצי מאוכלוסיית כדור הארץ.

ראשית עלינו לקחת בחשבון את כמות הסועדים ולהתחשב בעובדה שהאורז מכפיל את נפחו לאחר שהוא סופח את הנוזלים במהלך הבישול. 

המתכון הבא מתייחס לכמות של כוס אחת של אורז לבן.

אני מעדיפה את האורז הפרסי קלאסי או יסמין או בסמטי. בשלושת המקרים אופן ההכנה זהה.

אז איך להכין אורז לבן

שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצאים צלולים.

בסיר בינוני, יוצקים כף שמן קנולה

כשהשמן חם (אך לא רותח) שופכים את האורז לסיר ומערבבים עד שהשמן עוטף את גרגירי האורז לחלוטין. כאשר האורז הופך לבן אטום, מוסיפים מלח ופלפל שחור על פי הטעם.

מערבבים שנית ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים.

מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות. אין לפתוח את הסיר ו/ או לגעת באורז במהלך הבישול.

במקרה וברשותכם סיר עם מכסה זכוכית תוכלו לראות חורים קטנים באורז אשר מסמנים לנו כי האורז כמעט מוכן.

לאחר 20 דקות מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח כ- 10 דקות

רק אז ניתן לפתוח את הסיר מערבבים קלות עם מזלג.