X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך להכין סושי


מקורו של הסושי הוא יפן. הוא אסטטי לעין, הוא משלב מספר טעמים ולפעמים מרקמים, ואחרי שטועמים ממנו פעם אחת יש סבירות גבוהה להתמכרות. 

היום, כשכל האביזרים והמצרכים הנדרשים להכנת סושי נמצאים בכל מרכול, ניתן להכין אותו די בקלות.
צריך להקפיד על בחירת אורז המיועד לסושי. ואת מחצלת הגלגול לסושי מומלץ לעטוף בנילון נצמד לפני כל שימוש.
אם משתמשים בדג נא, יש לשמור אותו במקרר עד לשלב גלגול הרול.

את הסושי מקובל להגיש לצב וואסבי, ג'ינג'ר כבוש וסויה/ טריאקי - תלוי בטעמכם האישי.

מתכון להכנת 10 רולים של סושי

המצרכים

1 כוס אורז לסושי.

1/2 1 כוס מים.

2 כפות חומץ אורז.

1 כף סוכר.

מחצלת לגלגול סושי.

10 דפי אצות נורי.

125 גרם דג חתוך לרצועות (סלמון/ טונה/ בס/ אינטיאס).

ירקות חתוכים לרצועות (גזר/ בצל ירוק/ אספרגוס/ מלפפון/ בטטה אפויה).

וואסי וג'ינג'ר כבוש.

טריאקי/ סויה - לפי טעמכם האישי.

אופן ההכנה

הכנת האורז:
בתוך סיר, שופכים את המים והאורז, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר ומבשלים עד שהאורז מוכן (האורז צריך להיות רך כמו אורז רגיל).

מוסיפים לאורז המוכן את החומץ, הסוכר והמלח, מערבבים ומחכים שהאורז יצטנן לטמפרטורת חדר.

בזמן שהאורז מצטנן ניתן לחתוך את הירקות והדגים.

גלגול הסושי:
מניחים על מחצלת הגלגול אצת נורי, כך שצידה המבריק כלפי מטה.

לוקחים כדור אורז ביד ומכסים כ- 3/4 אצת נורי בשכבה אחידה, צפופה ודקה של אורז.

בשליש הראשון של החלק המכוסה באורז, מניחים רצועות ירקות ודג על פי טעמכם האישי.

נעזרים במחצלת ומתחילים לגלגל את האצה עם האורז, הירקות והדג, תוך כדי הידוק, עד שמגיעים לסנטימטר האחרון של האצה ללא האורז.

מרטיבים את השוליים בקצת מים וסוגרים את הרול.

חותכים את הרול לשמונה חלקים, באמצעות סכין חדה, אותה יש להרטיב לפני כל חיתוך.