X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים בורגול


בורגול, לא הרבה מכירים ומעריכים אותו, בורגול הוא תוספת בסיסית המתאימה לכמעט כל ארוחה ויכול לשמש אפילו כבסיס מעולה להרבה מתכונים. אז איך מכינים בורגול דק או עבה בצורה הפשוטה ביותר שאפילו ילדים אוהבים?

ראשית, כמה עובדות על הבורגול:

בורגול הוא בעצם חיטה מבושלת מיובשת וגרוסה. בורגול עשיר מאוד בחלבונים

אפשר להשיג בשווקים היום בורגול גרוס בשניגדלים, בורגול גרוס דק ובורגול גרוס עבה.  בבורגול משתמשים להכנת מתכונים רבים ומשתמשים בו בעיקר בתבשילים ים תיכוניים. הכנת הבורגול פשוטה מאוד מאחר והבורגול הקנוי כבר מבושל.

אז איך מכינים בורגול בסיסי?

הכנת בורגול היא מאוד פשוטה ודורשת כ- 2 דקות עבודה בלבד ועוד 10 דקות בישול.

קוצצים בצל דק ומטגנים עד להזהבתו. מוסיפים  200 גרם בורגול (כוס אחת) ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהשמן עוטף את גרגירי הבורגול לחלוטין. מוסיפים כוס וחצי של מים רותחים.

מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס  בהתאם לטעם, (הבורגול סופח הרבה ולכן רצוי להיות נדיבים בתבלינים) מכסים את הסיר ונותנים לבורגול להתבשל כ- 10 דקות על אש נמוכה.

ניתן לפתוח את הסיר במהלך הבישול ולערבב את הבורגול ולהוסיף מעט נוזלים במידת הצורך.

מה אפשר לשלב עם הבורגול?

באמור, ניתן לשלב את הבורגול ליד תבשיל או להשתמש בו בתור הבסיס של התבשיל. אחד מהמתכונים המוכרים הוא סלט טאבולה שבו מוסיפים הרבה סוגי ירק ותוספות שונות. קיימות הרבה מאוד גירסאות של חצילים, כרוב או פלפלים ממולאים בבורגול.