לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה
קצפת היא אחת התוספות הכי קלות להכנה ומשתדכת בהתאמה להרבה מאוד קינוחים - לתותים, לעוגות, לפנקייק. ואפילו לקפה.
לפני שנתחיל עם ההסבר להכנת הקצפת ניתן כמה טיפים להכנת קצפת מושלמת.
יש משמעות לזמן ההקצפה, אם מקציפים יתר על המידה היא עלולה להפוך לחמאתית ולאבד ממרקמה החלק.
אם מקציפים מעט מידי הקצפת לא תהיה יציבה. השמנת המתוקה חייבת להישמר במקרר ממש עד לרגע ההקצפה, היא חייבת להיות קרה מאוד.
1 מיכל שמנת מתוקה קרה.
1-3 כפות סוכר - תלוי ברמת המתיקות הרצויה.
בקערה קרה מקציפים שמנת מתוקה עם כמות הסוכר הרצויה.
לאחר 2-3 דקות הקצפת תתחיל להתייצב ותהיה אורירית, יש להמשיך בהקצפה עוד 2-3 דקות עד אשר היא מתייצבת לחלוטין. אחת הדרכים לבדוק אם הקצפת יציבה, היא להרים בעזרת כפית מעט קצפת, ולראות אם נשאר מעין שפיץ יציב.
מומלץ לקרר את הקצפת כרבע שעה במקרר כדי שתתייצב.
אם רוצים קצפת יותר נוקשה, ניתן להוסיף בתחילת ההקצפה, כף אבקת איסטנט וניל. יש לקחת בחשבון, שהאבקה ממותקת ושזה משנה מעט את הטעם לקצפת.
כשמתחשק משהו מתוק ניתן להוסיף לקפה נמס או לקפה הפוך כף קצפת.