X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים פנקייק


אין כמו פנקייק אוריריים, חמימים וטרים לפתוח איתם את הבוקר. אמנם יש בשוק מגוון של תערובות מוכנות, אבל הגרסה הביתית זולה יותר ואתם יכולים לדעת בדיוק מהם החומרים והכמויות שהשתמשתם בהם.

מתכון להכנת פנקייק המצרכים

1 כוס קמח

3/4 כוס חלב

1 ביצה

כפית אבקת אפייה

כף שמן

כף סוכר

קורט מלח

סירופ מייפל / סירופ שוקולד/ סילאן

תוספות אפשריות: אננס משומר, שבבי אגוזים, קצפת, גלידה, פירות טריים חתוכים, שערות חלבה, פצפוצי שוקולד.

אופן הכנת הפנקייקים

טורפים בקערה את הביצה, הסוכר, חלב, מלח ושמן. לאחר מכן יש להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב עד שהקמח ואבקת האפייה יתמזגו בנוזלים. שימו לב שלא לערבב יותר מידי, אם נשארו מעט גושים אפשר להשאיר אותם, זה לא יפריע להמשך ההכנה. 

מחממים מחבת מעט משומנת, על להבה בינונית. יוצקים אל המחבת, כף או שתיים (תלוי בגודל הרצוי של הפנקייק) מהבלילה. לאחר דקה או שתיים תבחינו בבועות אויר על פני שטח הפנקייק , זהו הזמן שיש להפוך את הפנקייק ולהמתין כדקה נוספת (אפשר להציץ בעזרת מרית ולראות אם הפנקייק הושחם קלות).

מגישים עם סירופ מייפל או סירופ אחר, תלוי בטעמכם האישי, ואפשר להוסיף ולפזר מעל גם תוספות כגון אננס, פירות טריים, שבבי שוקולד.