X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים ערמונים


לערמונים טעם עשיר, מעט מתוק והם בעלי מרקם נימוח, לכן הם מתאימים לשימוש בקינוחים וגם משתלבים יפה במנות מלוחות כמו סלט, תבשילי קדירה ועוד. הכנת ערמונים היא פשוטה וכל אחד יכול לקלות ערמונים בצורות שונות.

כיצד בוחרים ערמונים

ראשית נציין, כי עונת הערמונים מתחילה בסוף אוקטובר ונמשכת עד ינואר.
הערמונים הטריים הם בעלי קליפה מבריקה, ללא כתמים וללא חורים זעירים. הקליפה צריכה להיות נוקשה, כזו שלא ניתן יהיה למעוך אותה.
את הערמונים ניתן לשמור במקרר כחודשיים או לחילופין בהקפאה לחצי שנה.

הכנת ערמונים בתנור

בעזרת סכין, חורצים צורת איקס קטנה על חלקו השטוח של כל ערמון.
את הערמונים החרוצים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ 20-35 דקות, תלוי בגודל הערמונים, עד אשר מבחינים כי הקליפה נסדקת.

את הערמונים מומלץ לקלף עוד בהיותם חמימים, זה מקל על מלאכת הקילוף.

במידה ורוצים להכין את הערמונים עבור קינוחים, כדאי לבשל אותם במים.

הכנת ערמונים במים רותחים

מרתיחים מים בסיר, מכניסים את הערמונים למים הרותחים למשך כ 10-20 דקות, עד אשר הם מתרככים.

לאחר הכנת הערמונים וקילופם, אפשר לאכול אותם ישירות מהתנור, אפשר להפוך אותם למחית ולהשתמש כמילוי לרביולי או כקרם לעוגה, ניתן להקפיץ אותם על מחבת, להכין מהם מרק או להעשיר באמצעותם תבשילי קדירה.

המלצה להגשה - הכינו קונוס מנייר והגישו את הערמונים הקלויים בתוכם.