X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים פתיתים


פתיתים הם אחת התוספות שאהובות על ילדים אבל בעזרת תיבול היא יכולה לככב כתוספת מעניינת גם בצלחת של מבוגרים. 

המתכון שלפניכם הוא בסיסי, בהמשך נציין עוד כמה אפשרויות תיבול שיוסיפו טעם ועניין למבוגרים ולילדים כאחד.

מתכון להכנת פתיתים המצרכים

כוס פתיתים

כוס מים רותחים

1 כפית שמן קנולה

1 כפית מלח

פלפל שחור/ לבן לפי הטעם (לא חובה).

אופן ההכנה

מחממים בסיר, על להבה בינונית, כפית שמן ולאחר מכן, מוסיפים לתוכו את הפתיתים. מערבבים מעט ומוסיפים אל הסיר כוס מים רותחים ואת כפית המלח. מערבבים היטב את כל תכולת הסיר מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 5- 6 דקות. מכבים את הלהבה מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות.

אפשרויות תיבול לפתיתים

- פתיתים צהובים: מלבד המלח במתכון הבסיס להוסיף למים הרותחים:

  כפית כורכום.
  קורט של כמון.  

- פתיתים אדומים: מלבד המלח במתכון הבסיס להוסיף למים הרותחים:
  חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה.
  קורט כמון.
  רבע כפית כורכום.
  כפית שטוחה של רסק עגבניות.
  קורט סוכר (לא חובה).

 - בתום ההכנה של מתכון הבסיס או של כל אחת מהאפשרויות ניתן להוסיף בצל קצוץ מטוגן (כמות של חצי בצל או בצל שלם-לפי הטעם).

בתיאבון!