X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים סחלב


בימים הקרים של החורף, הסחלב הוא הקינוח החם עם ניחוח שממלא את כל הבית, ודורש רק כמה דקות ספורות של התנתקות מהשמיכה.

אז בין אם מתחשק לכם משהו מתוק וחם או שהחברים מפתיעים ומגיעים אליכם בלי לעדכן, הסחלב יכול להיות הקינוח המפנק והטעים שכל אחד יכול להכין בכמה דקות של השקעה ובמצרכים בסיסיים שיש בבית.

מתכון לסחלב (מנה אחת) המצרכים

כוס חלב - אפשר חלב דל שומן (אפשר חצי כוס חלב וחצי כוס מים). 

1 כף קורנפלור.

כף סוכר.

1 טיפה מי ורדים.

קינמון לפי הטעם.

קוקוס טחון לפי הטעם.

שברי בוטנים/ פיסטוק/ אגוזים/ שוקולד - קלויים אך לא ממולחים.

אופן ההכנה:

מערבבים את כף הקורנפלור ב 1/3 כוס חלב עד שהקורנפלור נמס ואין גושים ומניחים בצד.

בסיר מחממים עד סף רתיחה את 3/4 כוס החלב הנותר עם כף הסוכר.

כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את להבת האש, ותוך כדי בחישה מוסיפים בזרם דק את 1/3 כוס החלב עם הקורנפלור המומס. ממשיכים לערבב את החלב עד אשר הוא מסמיך ואז מוסיפים את מי הורדים (לא להפסיק לבחוש, אחרת יהיו גושים).

מוזגים את הסחלב אל קערת הגשה מפזרים מעל קינמון, קוקוס ושברי בוטנים/ פיסטוק/ אגוזים/ שוקולד. 

בתיאבון!