X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים בצק סוכר ביתי בצבעים


בשנים האחרונות בצק הסוכר, ששמו המקצועי RFM, הפך ללהיט בכל הקשור לקישוט וציפוי עוגות, עוגיות, קאפקייקס ופיסול פרחים ודמויות אכילות.

את בצק הסוכר ניתן לרכוש בחנויות אך אפשר גם להכין לבד בבית. הכנת הבצק בבית היא די פשוטה, החיסרון שלה, שלא ניתן לשמור את הבצק מעל מספר ימים בשל חלבון הביצה.

לפני שמתחילים לעבוד עם בצק סוכר יש לדעת כמה דברים: 
יש לעבוד עם בצק הסוכר בטמפרטורת חדר, הוא לא אוהב קור.
כדי לקמח את משטח העבודה יש להשתמש בקורנפלור (לא בקמח!).
לבצק הסוכר יש נטייה להתייבש מהר ולכן יש לשמור אותו בכלי אטום אפשר גם בניילון. 

המצרכים

400-500 גר אבקת סוכר

1 חלבון ביצה

2 כפיות גלוקוזה נוזלית

חצי כפית אבקת CMC

במידה ורוצים בצק סוכר צבעוני :

קיסם

צבע מאכל

אופן ההכנה

מערבבים את חלבון הביצה עם הגלוקוזה הנוזלית. לאחר מכן מוסיפים אבקת ה CMC ובהדרגה את אבקת הסוכר. לשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

במידה והבצק יבש מידי, ניתן להוסיף כפית של חלבון ביצה. במידה והוא דביק מידי יש להוסיף אבקת סוכר.

אם רוצים בצק סוכר צבעוני ניתן להוסיף את צבע המאכל בשלב זה. אם רוצים לצבוע את בצק הסוכר בכמה צבעים, אז מחכים לסוף הכנת הבצק ובכל פעם צובעים רק חלק ממנו. את צבע המאכל מוסיפים על ידי טבילה של הקיסם בצבע והעברת הצבע לבצק באמצעות משיחת הקיסם על גבי הבצק. לשים את הבצק עד להטמעת הצבע.