X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים בצק עלים


בצק עלים הוא בצק שמשתדך גם למאכלים מלוחים וגם לקינוחים. נכון שהוא דורש מעט עבודה אבל התוצאה הביתית שווה את הטרחה.

המתכון הבא הוא עבור 1 קילו בצק. ניתן לשמור אותו בקירור כיומיים ובמקפיא כחודש.

מתכון לבצק עלים המצרכים

חצי קילו קמח

1 כוס מים (240 מ"ל)

2 כפות סוכר

1/2 1 כפית מלח

350 גרם חמאה קרה, חתוכה למלבנים דקים

50 גרם חמאה מומסת אך בטמפרטורת חדר

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים במהירות בינונית את הקמח, מלח, סוכר, מים והחמאה המומסת כ- 5 דקות עד אשר מתקבל בצק אחיד.
מכסים את קערה ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורת מלבן. ממקמים את המלבן כך שהצלעות הארוכות הן בצדדים.

מניחים את מלבני החמאה הדקים על 2/3 מהמלבן.

לוקחים את השליש שלא כוסה בחמאה ומקפלים אותו על השליש הקרוב אליו (זה עם החמאה).

לוקחים את השליש שנותר עם החמאה ומקפלים אותו על גבי שכבות הבצק שקופלו בשלב הקודם.

מרדדים מעט את המלבן הקטן שנוצר, כדי להטמיע את החמאה בבצק, עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה.

לאחר כחצי שעה, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את המלבן הקטן חזרה לגודלו המקורי, מלפני הקיפולים (פי 3).

מניחים את המלבן כך שצלעותיו הארוכות מהצדדים ומקפלים את השליש הקרוב אלינו על השליש האמצעי ואת השליש הרחוק מאיתנו על גבי שתי השכבות שקיפלנו.

מרדדים מעט את המלבן, עוטפים ניילון ונותנים לבצק לנוח כשעתיים במקרר. 

חוזרים על שלבי הקיפול האחרונים עוד 4 פעמים, כולל שלב הקירור של שעתיים לאחר כל קיפול. 

זהו, הבצק מוכן לשימוש.

בהצלחה!