X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים בצק לפיצה


הכנת פיצה בבית היא הכנה פשוטה שאפילו ילדים יכולים להכין לבד. הבצק עשוי מחומרים בסיסיים והתוספות הן כיד הדמיון. הסוד להצלחתה הוא סבלנות. 

המתכון שלפניכם מתאים לשתי תבניות גדולות של תנור.

מתכון לפיצה ביתית מצרכים לבצק

1 קילו קמח (אפשר רגיל אך מומלץ על קמח שטיבל 2)
1 שקית שמרית
1/2 2 - 3 כוסות מים פושרים
כף מלח
כף שמן
חצי כפית סוכר

מצרכים רוטב

4-5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
כף שמן
4 שיני שום כתושות
אורגנו
מלח
קורט סוכר
גבינה צהובה מגורדת כ- 400 גרם
תוספות שונות: טבעות בצל/ תירס/ פטריות/ טונה/ אנשובי/ עגבניות/ זיתים/ פלפלים קלויים

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. לאחר הערבוב מוסיפים את המים - מתחילים עם 1/2 2 כוסות, אם הבצק יבש מוסיפים בהדרגה עוד מים - מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ל 5 דקות, מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים את הלישה לעוד כ- 3 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מורחים עליו מעט שמן, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב:
בקערה בנפרד, מערבבים את כל המצרכים לרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם .

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים.

מרדדים את כל אחד מחלקי הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את הרוטב, מפזרים גבינה צהובה ואת התוספות ומכסים לעוד כ- 20 דקות להתפחה קלה.

את הפיצה אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 35 דקות.

בתיאבון!