X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך מכינים בירה


אפשר ללכת לבר ולהזמין בירה, מצד שני אפשר לנסות להכין אותה בבית ועם הנסיון להתחיל לשלוט על הטעם הרצוי, כל מה שצריך אלו מספר מרכיבים ו...סבלנות.

לפני שנתחיל בפירוט המצרכים הדרושים, נדגיש כי יש חשיבות גבוהה לחיטוי וניקוי הכלים בהם תשתמשו בהכנת הבירה. אם לא תעשו כן, היא תתקלקל מהר וטעמה יפגם. 

ציוד להכנת בירה ביתית

סיר בנפח של 20 ליטר.

מיכל תסיסה בנפח של 20 ליטר.

בקבוקים מחוטאים עם פקקים.

מד חום למטבח.

מתכון בסיסי להכנת בירה ביתית.  המצרכים

הכמויות במתכון יפיקו כ- 20 ליטר בירה.

3 קילוגרם רכז לתת.

120 גרם סוכר תירס.

11 גרם שמרי בירה (לא מדובר על שמרי אפייה).

20 ליטרים מים.

אופן ההכנה 

יש להרתיח 10 ליטרים מים. לאחר מכן, מוסיפים אל המים הרותחים רכז לתת ומרתיחים שוב. ברגע הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית ומבשלים את המים עם הלתת במשך שעה, תוך כדי ערבוב.

לאחר כשעה, שופכים את יתר המים (10 ליטרים) אל הסיר, מערבבים וממתינים שהמים בסיר יגיעו לטמפרטורה של 20 מעלות.

שופכים את הנוזלים מהסיר אל מיכל התסיסה, מוסיפים אליהם את שמרי הבירה, מערבבים, מכסים היטב את המיכל ונותנים לנוזל לתסוס במשך 4 ימים. את מיכל התסיסה יש להניח במקום חשוך ובטמפרטורה של 20 מעלות ולא יותר.

לאחר 4 ימים, פותחים את מיכל התסיסה, מוסיפים את סוכר התירס ומערבבים.
לאחר מכן, יוצקים את הנוזל לבקבוקים, סוגרים אותם היטב ומניחים לנוזלים שבהם לתסוס שוב למשך שבוע.
את הבקבוקים יש להניח במקום חשוך ובטמפרטורה של 20 מעלות ולא יותר.

זהו, הבירה מוכנה אך חמה. זה הזמן להעביר אותה למקרר, שם היא תישמר כשבועיים.

בהצלחה! 

  1.