X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך לעשות ביצה עלומה


ביצה עלומה היא ביצה שנשלקה במים ללא הקליפה ויש הרבה דרכים להכין אותה. בדקנו כמה שיטות ובחרנו לשתף אתכם בזו שהיתה מוצלחת וקלה.

טעמה של ביצה עלומה הוא חמאתי והיא מוסיפה כל כך הרבה טעם מעל סלט, לחם טרי, סטייק, בריוש או כל דבר שתמצאו לנכון. היתרון הנוסף שלה זו העובדה שמכינים אותה ללא שמן/ חמאה אלא באמצעות מים. 

מתכון לביצה עלומה מצרכים

ביצה טריה וקרה.

סיר מים רותחים.

כרבע כפית מלח.

כף חומץ.

אופן ההכנה

לפני שנתחיל, נציין שמכינים בכל פעם ביצה אחת. 

לתוך סיר עם מים רותחים מוסיפים את המלח ואת החומץ. (החומץ חשוב מאחר והוא יעזור לתהליך הקרישה של הביצה).

שוברים את הביצה בעדינות אל תוך כלי קטן.

בעזרת סיבובי כף או סכין, יוצרים מערבולת בתוך המים הרותחים. ברגע שמתהווה מערבולת יוצקים בעדינות את הביצה אל מרכז המערבולת. סיבובי המערבולת יסייעו לביצה לשמור על הצורה שלה.

מנמיכים את הלהבה ומחכים כ- 2 דקות, עד אשר החלבון ייקרש. בעזרת כף עם מסננת מוציאים את הביצה העלומה מהמים (ביצה עלומה טובה היא כזו שחלבונה נקרש אבל החלמון שבה עדיין נוזלי), מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומתענגים.

בתאבון!