X

דבר המפרסמים

לסגירה לחץ על ה X שבצד ימין למעלה

קרא חפשי - מאמרים לקריאה חפשית

איך לכבוש זיתים ירוקים ושחורים בבית


הזיתים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה שלנו ולהם יתרונות רבים מלבד טעמם הנפלא. כבישת זיתים ביתית היא אחד התחביבים הטעימים והכיפים. תהליך הכבישה שלהם מרתק. ישנם סוגים רבים של זיתים וכן,דרכים שונות לכבוש אותם.

את מסיק הזיתים נהוג לערוך לאחר הגשם הראשון. עונת המסיק קצרה יחסית אך מניבה מאוד. על מנת לקטוף את הזיתים הטובים יש לבחון את המראה שלהם. אם הזיתים בעלי צבע כהה מדי, סימן שהם אינם בשלים והם אינם מוכנים לקטיף. הזיתים צריכים להיות בצבע ירקרק או שחור - חום ואסור שיהיו סימנים וחורים. במידה והזיתים פגומים, קיים חשש שחרקים הטילו בהם ביצים ואין לאכול אותם וכמובן לכבוש אותם. לאחר שקטפתם את הזיתים ובררתם אותם בקפידה, יש לשטוף אותם היטב ולהניחם במקום קריר ומוצל.

תהליך הכבישה

בשלב ראשון, יש לחרוץ כל זית בנפרד על מנת להוציא ממנו את המרירות הטבעית שלו. את הזיתים שנחרצו יש להניח במים, כאשר את המים יוצקים בעזרת כוס מדידה על מנת לדעת בדיוק כמה מ”ל מים הוספנו. החישוב הוא 35 גרם מלח עבור ליטר מים. המים צריכים לכסות את הזיתים ויש להחליף את המים מידי יום במשך 10 ימים. כלי הקיבול המתאים ביותר לכבישת זיתים הוא צנצנת מעוקרת מזכוכית בעלת מכסה אטום. את כלי הזכוכית יש לשטוף היטב במים חמים עם סבון ולאחר מכן לטבול אותו במים רותחים לחלוטין וליבש היטב. לכלי הזכוכית המעוקר יש להכניס פלחי לימון, שיני שום, פלפל אנגלי, רצועות פלפל ירוק או חריף, עלי דפנה ולאחר הכנסת הזיתים ומילוי מים, יש לצקת שכבת שמן זית דקה שתכסה את פי הצנצנת. יש לשחרר את המכסה של כלי הזכוכית מדי יומיים היות ונוצרים בכלי גזים בגלל התמיסה. התהליך כבישת הזיתים יכול לארוך כשלושה שבועות. בכדי לבדוק את הזיתים יש להוציא אותם מכלי הזכוכית באמצעות כף ולא עם הידיים, היות ומגע יד אדם, עלול לגרום לעובש מעל הזיתים.

כבישת זיתים שלמים

ניתן לכבוש את הזיתים בשלמותם, אך שיטה זו של כבישה יכולה להאריך את הזמן משמעותית. כאשר אתם מעוניינים לכבוש זיתים בשלמותם, יש להשרות אותם בתמיסת מלח למשך חודש ולאחר מכן, שוטפים, מסננים ומשרים אותם בתמיסת מלח חדשה עם פלחי הלימון, השום הפלפל השחור השלם למשך כארבעה חודשים.

שיטת כבישה בזיתים "דפוקים"

בזיתים דפוקים, יש כאלה, שמעדיפים לדפוק את הזיתים ולהשרות אותם במים לפני הכבישה עצמה, ויש המתעקשים על השריה של הזיתים לפני הדפיקה. בכל מקרה, משרים את הזיתים במים שאותם כמובן, מחליפים מדי יום, למשך יותר משבוע. לאחר מכן, מעבירים אותם לתמיסת מלח עם חומרי התיבול ולאחר כחודש, הזיתים כבר יהיו מוכנים.